fbpx

Om oss

Kevin Walian, VD och grundare

kevin@scaffcalc.se

Viktor Skoglund, affärsutvecklare och grundare

viktor@scaffcalc.se

jonas-scaffcalc

Jonas Isacson, CTO

jonas@scaffcalc.se

Att konstruera en byggnadsställning utan beräkning riskerar inte bara att bli kostsamt utan också livsfarligt. En kraftig vind kan på egen hand orsaka att en hel ställning rasar om den inte är rätt förankrad. Det var det som fick Kevin Walian och Viktor Skoglund att starta Scaffcalc, ett webbaserat program som beräknar dina byggnadsställningar på ett ögonblick. Nu står de inför en lansering med en investering från Chalmers Ventures i ryggen och många intressenter knackandes på dörren. 

Scaffcalc grundades 2019 av Viktor Skoglund och Kevin Walian. De träffades när de studerade till civilingenjörer på Chalmers och har under sin vänskap drivit andra bolag ihop. Idén till Scaffcalc uppkom när Kevin genom sitt jobb som konsult beräknade många byggnadsställningar och i samtalet med Viktor kom de båda fram till att en algoritm skulle kunna både påskynda och säkra processen. 

Inte långt senare öppnade deras vän Jonas ögonen för byggställningsbranschen, och med sin gedigna bakgrund inom mjukvaruutveckling har han tagit sig an rollen som teknisk chef.

Scaffcalc i pressen

Chalmers Ventures: Scaffcalcs beräkningsprogram får byggnadsställningar att stå pall även när det stormar

​Utan ordentliga beräkningar kan konstruktionen av en byggnadsställning både bli kostsam och i värsta fall, utgöra en livsfara. En kraftig vind kan få en hel ställning att rasa om den inte är rätt förankrad. Faktum är att den senaste tidens kraftiga vindar har orsakat flertalet ras av byggnadsställningar bara i Göteborgsområdet. Det var det som fick Kevin Walian och Viktor Skoglund att starta Scaffcalc, ett webbaserat program som beräknar säkerheten för byggnadsställningar på ett ögonblick. Nu står de inför en lansering med en investering från Chalmers Ventures i ryggen och många intressenter knackandes på dörren.

Byggnadsarbetaren: Kraftfull algoritm vill säkra ställningsbranschen

Det var i samband med studier av hållfastlära på Chalmers i Göteborg som de båda studenterna Kevin Walian och Viktor Skoglund började intressera sig för ställningsbranschen. I samma veva hade några uppmärksammade ställningsras skett i landet och de både undrade hur det kunde vara möjligt. De studerade branschen närmare och fann snabbt två utstickande brister.

1) Alldeles för många projekt saknar rätt eller riktiga dimensionshandlingar om det överhuvudtaget finns några.

2) Ett stort problem för branschen är att andra yrkesgrupper än ställningsbyggare flyttar på förankringar för att komma åt bättre. Det gör att säkerheten äventyras.

Utforska mer av Scaffcalc

Läs mer om oss

Kevin beräknade byggnadsställningar som konsult och gjorde det både snabbt och med kvalitet. Sedan växte Scaffcalc fram.

Vad ingår i Scaffcalc?

Utforska vår produkt och ta en titt på våra olika beräkningstyper. Vi levererar obegränsad mängd beräkningar till låg kostnad.

Så fungerar Scaffcalc

Med Scaffcalc kan alla på bolaget beräkna ställningar. Titta på vår video där vi visar hur du använder programmet.

©2019-2020 All Rights Reserved.

Scaffcalc använder cookies för att förbättra din upplevelse på hemsidan.