fbpx

Beräkningsprogrammet för ställningsbyggare

Vi vet att det kan vara krångligt med vindlaster, spirlaster och förankringstäthet. Därför hjälper vi mängder av ställningsbyggare med beräkningar, materiallistor och färdiga dimensioneringshandlingar.

Alla dina ställningsprojekt samlade på ett och samma ställe

Skapa projektmappar, dimensioneringshandlingar och visualiserade projekt med hjälp av Scaffcalc, så att du kan nå dina mål fortare. Du får tillgång till spirlastberäkningar och vindlastberäkningar för fasadställning, nyproduktion och ställningar med väderskydd – allt på ett och samma konto. Du kan även koppla in dina kollegor så att ni kan se varandras projekt, samlat i molnet.

"Kan glädja herrarna att vi är en stolt användare. Aldrig varit så enkelt att ha koll på sakerna!"

Nicklas Wallman, Scaffolding Projects AB

Scaffcalc backas av Chalmers Ventures - en av världens tio bästa universitetsinkubatorer.

Visualisera din byggställning i 3D - helt utan CAD

Med vårt lättbegripliga visualiseringsverktyg ser du var du ska använda rörförankringar respektive V-förankringar. Välj bland våra olika materialtyper för att specificera visualiseringen.

Beräkna dina byggställningar, sov gott om natten

Med våra beräkningar kan du känna dig trygg. Med Scaffcalc följer du Europeisk toppstandard utan att behöva räkna på egen hand.

Slut på pappersarbetet, allt sparas på Scaffcalc

Dina beräkningsprojekt sparas automatiskt på ditt Scaffcalckonto. Ta fram dem när det passar dig och slipp den fysiska dokumenthanteringen.

Hjälp när du behöver det

Använd er av vår FAQ eller kontakta oss så fort något är på tok. Vi finns i närheten och hjälper er upp på banan igen.

Byggställningsarbetare

Se vad Scaffcalc kan göra för dig

Oavsett om du äger ett stort ställningsbolag eller om du nyligen startat din verksamhet och vill växa så har vi verktyget för dig.

Med Scaffcalc beräknar du enkelt dimensionerande spirlaster för ditt ställningsprojekt. Välj mellan förinställda leverantörer som Layher, Haki och PlusEight för en så specifik beräkning som möjligt.

Med hjälp av våra vindlastberäkningar får du information om hur hårda provdrag du behöver göra för en stabil ställning. Vi hjälper dig med beräkningar för både inplastade och nätade ställningar, så väl som oinklädda.

Beräkningskonsulter är inte bara dyra, de tar ofta lång tid på sig också. Med våra väderskyddsberäkningar har du dimensioneringshandlingar på nolltid.

När du uppför en byggställning behöver du ha dimensioneringshandlingar nära till hands. Med Scaffcalc sparas alla dina beräkningar på ditt konto vilket betyder att du kommer åt dem var du än är.

Vårt visualiseringsverktyg visar dig hur ställningen kommer se ut när den står på plats, så att du kan hitta uppenbarliga fel från start. Det krävs ingen tidigare 3D- eller CAD-kunskap för att använda Scaffcalcs visualiseringsprogram. Ni skriver helt enkelt i era uppgifter och vips så ser ni ställningen framför er. 

Slå på/av innehållUtöver dimensioneringshandlingar för er byggställning genererar programmet dessutom en materiallista, baserad på er ställnings storlek och vilken leverantör ni använder. Vi strävar efter att leverera en så noggran materiallista som möjligt, utan att påverka enkelheten i programmet. Det ska vara enkelt att beräkna sina byggställningar.

Det är enkelt att komma igång

Boka en introduktion med oss så kommer du igång på nolltid.

Utforska mer av Scaffcalc

Läs mer om oss

Kevin beräknade byggnadsställningar som konsult och gjorde det både snabbt och med kvalitet. Sedan växte Scaffcalc fram.

Vad ingår i Scaffcalc?

Utforska vår produkt och ta en titt på våra olika beräkningstyper. Vi levererar obegränsad mängd beräkningar till låg kostnad.

Så fungerar Scaffcalc

Med Scaffcalc kan alla på bolaget beräkna ställningar. Titta på vår video där vi visar hur du använder programmet.

©2019-2020 All Rights Reserved.

Scaffcalc använder cookies för att förbättra din upplevelse på hemsidan.